Qlik este BI lider pentru al saptelea an consecutiv

Studiul „Business Intelligence and Analytics Platform Magic Quadrant” realizat de compania de cercetare Gartner pozitioneaza Qlik in cadranul liderilor pentru al saptelea an consecutiv.

Conform raportului, schimbarea pietei solutiilor de Business Intelligence si Analytics de la raportarea condusa de IT la analizele moderne conduse de utilizatorii de business, reprezinta acum curentul dominant. Gartner a reproiectat considerabil in 2016 Cadranul Magic pentru platformele BI si Analytics, pentru a reflecta mai bine schimbarea aceasta care dureaza de peste un deceniu. Acum, dupa un an de la acest demers, Gartner observa semne concrete ale maturizarii pietei, directia fiind in mod clar catre solutiile BI agile, conduse de oamenii de business.

Visual-based data discovery, o trasatura definitorie a platformei moderne de BI, a inceput aproximativ in 2004 si de atunci transforma piata si modifica tendintele de cumparare, utilizatorii cautand instrumente usor de folosit, care sustin o gama diversa de capacitati analitice de lucru si nu necesita o implicare semnificativa a IT-ului pentru predefinirea de la bun inceput a modelelor de date folosite in analizelede business.

Qlik este un pionier al platformelor BI in-memory, cu o istorie ce incepe din 1994. „Noi suntem, si vom continua sa fim, unul dintre motoarele dezvoltarii industriei BI”, a spus Lars Bjorn, CEO al Qlik. „In calitate de pionier pe aceasta piata, Qlik va continua sa faca mutari indraznete in construirea unei platforme moderne.”

Referitor la plasarea Qlik pentru al saptelea an consecutiv intre liderii platformelor de BI si Analytics, Ionut Toader, CEO si cofondator Relevance a declarat: “Studiul Gartner reprezinta una dintre referintele in domeniul BI, deoarece Gartner face atat o evaluare a starii curente a pietei globale, dar ofera si perspective pentru dezvoltarea platformelor de Busines Intelligence. Pentru Relevance, primul partener al Qlik in Romania, este o veste imbucuratoare mentinerea Qlik intre lideri solutiilor de BI pentru al saptelea an consecutiv! Este o reconfirmare a imbunatatirilor aduse platformei Qlik, care vine sa sprijine oamenii de business sa ia decizii profitabile intr-o maniera naturala, clara si rapida.”

Gartner Magic Quadrant 2017 a fost publicat la mijlocul lunii februarie se concentreaza pe produse care indeplinesc criteriile unei platforme moderne BI si Analytics si care sunt responsabile pentru cea mai mare parte a achizitiilor.

Compania americana Gartner este lider mondial în cercetarea IT, avand clienti peste 10.000 de companii din 90 de tari. Fondata in 1979, Gartner are 7.600 de asociati, dintre care mai mult de 1.600 de analisti de cercetare si consultanti.


Business Intelligence and Analytics Platform Magic Quadrant


Inregistreaza-te mai jos si vei primi acces imediat la Studiul „Business Intelligence and Analytics Platform Magic Quadrant” publicat in 16 Februarie 2017.


 
captcha