Containere, tabel pivot P&L, noi moduri mobile de afișare – noutățile lunii iunie în aplicația Qlik Sense

Noutățile lunii iunie în aplicația Qlik Sense

Așa cum punctam în luna mai, Qlik Sense este o aplicație ce inovează constant și aduce noi funcționalități în baza feedback-ului utilizatorilor, aproape în fiecare lună.

Iunie 2019 vine cu îmbunătățiri gândite pentru a crește eficiența dezvoltatorilor și a intensifica experiența utilizatorilor în aplicație.

Una dintre cele mai importante modificări, cu un impact major asupra micșorării timpului de dezvoltare, este introducerea Containerului. Acest obiect înlocuiește extensia de container existentă anterior și îi adaugă noi funcționalități. Cu alte cuvinte, prin utilizarea containerului, dezvoltatorii sunt mai eficienți, iar spațiul ocupat de vizualizări este mai mic decât în cazul afișării graficelor multiple.

Containerul nu permite doar adăugarea facilă a obiectelor existente în sheet, cu drag and drop, dar permite și adăugarea oricărui tip de grafic direct din meniul său.

Un alt tip de obiect prezent în noua versiune este Containerul Trellis. Acesta face mai ușoară vizualizarea tendințelor, fiind posibilă analiza multiplelor dimensiuni sub forma unei evoluții, pentru a avea o imagine clară asupra elementelor analizate (ceea ce Qlik numește “master visualization”).

Pentru a ajuta dezvoltarea rapoartelor financiare, Qlik Sense a introdus Pivotul P&L. Acest pivot are opțiuni de customizare pentru crearea rapoartelor de Profit și Pierdere dintr-o companie. De asemenea, aplicația a simplificat realizarea selecțiilor, iar acum selecția efectuată într-o celulă, fie ea valoare sau text, generează filtrarea întregii linii din P&L.

Pe lângă noile obiecte dezvoltate, au fost aduse îmbunătățiri asupra graficelor cu bare, unele dintre cele mai importante fiind următoarele:

  • Afișarea măsurilor fără a mai fi nevoie de dimensiune
  • Afișarea unui număr custom de bare, după cele 3 opțiuni ce pot fi selectate:

– Auto
– Toate barele
– Introducerea unui număr fix de bare

  • Modificarea dimensiunii barelor

Qlik Mobile

Pentru că aplicația Qlik Sense are o opțiune de mobil, ce trimite notificări variate și care pot include link-uri către o vizualizare anume din aplicație, noutatea lunii iunie aduce o opțiune ce permite utilizatorilor să aleagă unul dintre modurile de afișare a rapoartelor: afișarea ca listă sau grid, folosind eficient spațiul disponibil de pe ecranul telefonului mobil. Această funcționalitate amplifică ideea design-ului responsive, deja prezent în versiunile anterioare.

Pentru a vizualiza toate noile funcționalități, puteți urmări videoclipul de mai jos.

Dacă vreți să explorați Qlik Sense pentru compania voastră, cereți un demo “Seeing is Believing” pentru a vedea cum arată datele voastre în această soluție de business intelligence (BI).


Continuăm să fim alături de tine în proiectele de Business Intelligence și Data Management.
Rămâi alături de noi: