Versiune nouă pentru Qlik Sense și QlikView

23 Noiembrie 2018


Versiune nouă pentru Qlik Sense și QlikView în Noiembrie


Echipa Relevance este bucuroasă să vă anunțe că s-au lansat versiunile Noiembrie 2018 pentru Qlik Sense, dar și pentru QlikView. Noile versiuni aduc mult doritele îmbunătățiri, solicitate și așteptate de comunitatea de utilizatori Qlik.


Qlik Sense Noiembrie 2018

Noi am evaluat noile funcționalități aduse de Qlik Sense Noiembrie 2018 și suntem chiar foarte încântați! Îmbunătățirile din noua versiune sunt consistente și aduc valoare, simplificând lucrurile pentru utilizatorul final. Iată cele mai importante dintre noutăți:

Pachet de extensii pentru dashboard

Qlik Sense Noiembrie 2018 vine acum cu un set de extensii foarte utile, care se instalează odată cu kitul Qlik. Aceste extensii acoperă o serie de funcționalități populare printre utilizatorii de Qlik și sunt, începând de acum, pe deplin susținute de Qlik.
Pachetul include:

 • Extensie pentru selecția unui interval pe dimensiunea temporală: oferă permisiunea de a selecta o dată sau un interval de date dintr-un obiect de tip calendar.
 • Extensie pentru butoane de navigare printre sheet-uri: poți adăuga un buton pentru navigarea către un alt sheet, către o poveste (story) sau către un site web. De asemenea, se pot adăuga una sau mai multe acțiuni ce vor fi executate înainte de navigare.
 • Extensie pentru generarea de rapoarte la cerere: permite crearea unui raport în Qlik NPrinting folosind selecțiile curente din aplicație.
 • Container: pe aceeași zonă de ecran se pot afișa, cu selecție în taburile corespunzătoare, mai multe grafice și tabele. În plus, se pot ascunde sau afișa.
 • Introducerea de variabile: Utilizatorii pot alege valori cu ajutorul butoanelor sau liste de tip drop-down, slidere și input box.

 • Insight Advisor

  Motorul Qlik are o capabilitate de machine learning care permite oferirea de sugestii de analize și rapoarte îmbunătățite, bazate pe interacțiunile anterioare ale utilizatorului. Mai mult, utilizatorii vor putea acum să modifice graficele propuse automat de motorul cognitiv, pentru un plus de flexibilitate și control.

  Alternate states pentru analiză comparativă

  Cu această caracteristică, poți face diferite selecții pe aceeași dimensiune și le poți compara fie într-o singură vizualizare, fie în două sau mai multe vizualizări, una lângă cealaltă.

  O singură valoare selectată

  Dezvoltatorii vor putea să aleagă acum ca pe anumite câmpuri să nu fie posibilă decât o singură valoare selectată. Abilitatea de a avea întotdeauna numai o singură valoare selectată poate fi utilizată în aplicații care necesită un control mai bun pentru condițiile în expresii, cerințele de localizare și alte cazuri de utilizare a analizelor ghidate.  QlikView Noiembrie 2018
  Cea mai nouă versiune QlikView oferă câteva îmbunătățiri celui mai longeviv produs al Qlik. În versiunea November 2018 s-au introdus două noi biblioteci: o bibliotecă grafică care oferă o flexibilitate sporită și o implementare grafică simplificată; plus, o bibliotecă de componente Unicode pentru o mai bună sortare a caracterelor non-engleză, șiruri care conțin spații albe și șiruri numerice.

  O altă noutate este reprezentată de două fișiere de log, care facilitează menținerea unui nivel ridicat de performanță a aplicațiillor și a serverului QlikView. Unul dintre loguri validează performanța motorului și identifică ineficiențele, iar celălalt marchează zonele din cadrul aplicației care consumă cele mai multe resurse.

  Îmbunătățirile suplimentare pentru QlikView Noiembrie 2018 sporesc productivitatea utilizatorilor prin automatizare și vizibilitate sporită.


  Continuăm să fim alături de tine în proiectele de Business Intelligence și Data Management.
  Rămâi alături de noi: