Mai mult BI până în 2028?

Mediul de lucru augmentat digital și competențele din 2028 în viziunea Gartner

Nu atât experiența și parcursul în carieră, cât dexteritatea digitală și adaptabilitatea la tehnologie și învățare – acestea sunt dominantele unui mediu de lucru în 2028, conform celor mai recente studii.

Companiile vor trebui să se concentreze din ce în ce mai mult pe modul în care introduc AI ca inteligență artificială și inteligență augmentată în procesele operaționale, pentru a prevedea consecințele unui viitor în care combinația eficientă între oameni, AI și roboți va face diferența.

Totodată, o mare provocare va fi schimbarea totală a modului de a face lucrurile în business, transformând scala la care sunt gândite procesele, prin:

  1. Crearea unor programe de dexteritate digitală care să susțină învățarea continuă, dezvoltarea unor abilități transdisciplinare și creșterea creativității și gândirii critice la toate nivelurile operaționale.
  2. Creșterea vitezei și consistenței proceselor operaționale folosind programe augmentate prin AI, pentru a lua decizii mai bune.
  3. Folosirea corespunzătoare a feedback-ului pentru a crește acuratețea datelor obținute cu ajutorul inteligenței artificiale, ceea ce înseamnă o flexibilitate umană sporită.

Mai mult BI până în 2028?

Iată cum soluțiile de Business Intelligence vor fi din ce în ce mai necesare și mai bine implementate în fluxurile organizaționale, tocmai pentru a răspunde unor nevoi din ce în ce mai complexe, care să susțină oamenii în atingerea obiectivelor pe termen scurt și lung deopotrivă.

Deși există o anxietate ridicată privind impactul AI și al noilor tehnologii ce se dezvoltă tot mai rapid, provocarea leadership-ului companiilor va fi legată de integrarea programelor cu inteligență artificială astfel încât să augmenteze competențele umane, în timp ce susțin dezvoltarea acelui growth mindset la nivel individual.

Partea bună?
Tot experții din studiu o explică într-un mod cât se poate de clar: dacă mașinile vor avea informația, oamenii vor domina prin imaginație.

Cu alte cuvinte, puterea datelor și a inteligenței artificiale va fi sporită de acele abilități pur umane – creativitate, gândire sistematică, dezvoltarea proceselor non-rutiniere care cresc satisfacția și gradul de împuternicire la locul de muncă.

De aceea, încă din 2019, cel mai important aspect în această combinație Oameni-Tehnologie îl reprezintă concentrarea pe augmentarea abilităților umane prin date, pentru a înțelege contextul în care te afli și din aceasta să acționezi pentru a oferi un maximum de valoare, inovație și creștere continuă.

Ne bucurăm să primi validare pentru ceea ce reprezintă cu adevărat valorile Relevance, de 15 ani. Pentru că, la Relevance, credem în Oameni și în Tehnologie, în ordinea aceasta, convinși fiind de importanța Oamenilor în utilizarea Tehnologiei.

Sursă studiu: către link

Foto: Link


Continuăm să fim alături de tine în proiectele de Business Intelligence și Data Management.
Rămâi alături de noi: