Ionuț Toader, despre contextul datelor relevante și BI la Adevărul Financiar

Ionuț Toader, despre contextul datelor relevante și business intelligence la Adevărul Financiar


Oportunitatea de a îți înțelege contextul de date și chiar a crea un nou context pentru ca datele tale să ”vorbească” eficient reprezintă un subiect prioritar pentru multe companii. Ionuț Toader, CEO Relevance Management, a vorbit despre ”Cum să folosești tonele de date din companie în deciziile de business” în cadrul emisiunii Adevărul Financiar Live și care este abordarea profesioniștilor noștri în procesele de business intelligence.
”Ce se întâmplă în general cu datele este că ele susțin sau ajută oamenii să înțeleagă contextul în care se află în așa fel încât să performeze mai bine.”, a subliniat Ionuț, referindu-se în special la modul în care datele sunt colectate, gestionate și corelate cu soluții de analiză și raportare.

Piața de business din România adoptă într-un ritm accelerat astfel de soluții de business intelligence, înțelegând din ce în ce mai clar rolul crucial pe care colectarea corectă și, apoi, interpretarea corectă a datelor îl joacă în decizii profitabile.

”Plecăm de la nevoia persoanei de decizie și mergem apoi pe traseul datelor, către sursă, pentru a identifica: care sunt sursele importante, cum ar trebui să arate datele pentru a fi relevante pentru acest manager și obiectivele sale de business, care sunt formulele potrivite și corecte în situația dată și unde găsim toate sursele acestor date. Uneori vorbim de surse multiple de date, alteori descoperim că nu există surse pentru acele date, deci apare oportunitatea de a le colecta ș.a.m.d.”, a adăugat Ionuț Toader.

Astfel, nevoile de business sunt mereu prioritare, clarificându-se odată cu intervenția la nivelul datelor modurile cele mai eficiente de a rezolva probleme presante, de a vizualiza un status, de a lua decizii în timp scurt, cu impact important financiar și nu numai.
Printre cele mai importante subiecte atinse s-au mai numărat și:
• Corelarea între nevoile de business și infrastructura de IT, pentru a lua deciziile corecte.
• Procesul de pregătire a datelor de business
• Business intelligence, data warehouse și disponibilitatea datelor
• Standarde în business intelligence și personalizarea contextelor fiecărei companii
• Viitorul soluțiilor de business intelligence

Vă invităm să vizionați întreaga emisiune!

CUM SĂ FOLOSEȘTI TONELE DE DATE DIN COMPANIE ÎN DECIZIILE DE BUSINESS?Abilitatea de a lucra cu date este un subiect complex și întrebarea este ce instrumente au la îndemână companiile prin care să selecteze și să le utilizeze pe cele cu adevărat importante în expansiunea businessului. Mihaela Pantea, Redactor-Șef Adevărul Financiar, într-o discuție cu Ionut Toader, CEO Relevance - profitable decisions.#relevance #mobexpert #data #business

Publicată de Adevărul Financiar pe Marţi, 29 octombrie 2019

Continuăm să fim alături de tine în proiectele de Business Intelligence și Data Management.
Rămâi alături de noi: