DataStax numit lider in „Forrester Wave: Big Data NoSQL”

DataStax, furnizor de top in domeniul bazelor de date NoSQL, a fost plasat intre liderii solutiilor Big Data NoSQL in studiul “Forrester Wave: Big Data NoSQL” din trimestrul 3, 2016.

Studiul, realizat de firma de cercetare Forrester, a analizat 15 vendori de solutii Big Data NoSQL pentru a le oferi arhitectilor de solutii IT o imagine asupra optiunilor disponibile in piata care sa ii ajute sa recomande cea mai buna solutie pentru organizatia din care fac parte. NoSQL ofera companiilor oportunitati noi de stocare, procesare si acces la date, aducand in acelasi timp o scalabilitate crescuta si costuri mici pentru managementul datelor.

„NoSQL nu este o optiune, a devenit o necesitate pentru a sprijini aplicatiile de ultima generatie. Un punct forte cheie pentru NoSQL il reprezinta abilitatea de a sustine extinderea arhitecturii cu ajutorul serverelor low-cost grupate in clustere care furnizeaza performante similare cu serverele SMP high-end. In plus, modelul sau flexibil, fara scheme, ofera capacitatea de a stoca, de a procesa si de a avea acces la orice tip de date despre clienti si despre afaceri”, se subliniaza in studiul „Forrester Wave: Big Data NoSQL”.

De asemenea, Forrester a constatat ca sistemele NoSQL sunt adoptate pe scara tot mai larga. Peste 40% dintre liderii din tehnologie, de la nivel global, intervievati (au fost intrebate 3.343 de persoane) au declarat pentru sondajul Forrester din 2016 fie ca deja au pus in aplicare tehnologia NoSQL, fie ca sunt in curs de extindere si de implementare a acesteia.
Pornind de la aceasta perspectiva, studiul a selectat, la nivel global, 15 astfel de sisteme pe care le-a evaluat detaliat.

DataStax ofera o tehnologie de baze de date distribuite completa si simpla la nivel operational, cu o arhitectura unica de tip always-on, care este construita pe Apache Cassandra™ – un proiect open source. Compania distribuie si ofera suport pentru DataStax Enterprise (DSE), versiunea comerciala enterprise a Apache Cassandra. Dintre sistemele analizate de Forrester, doar DataStax le permite clientilor sa exploateze adevarata putere a unei baze de date NoSQL de tip multi-model, pentru a oferi acestora o experienta transformativa. Caracteristicile cheie ale DataStax includ:

  • toleranta la erori
  • arhitectura cu scalabilitate ridicata
  • accesul la date cu timp de raspuns scazut
  • administrare simpla.

Pentru a sprijini aplicatiile critice de business, DataStax a inclus in pachetul DataStax Enterprise caracteristici suplimentare precum analiza datelor, cautarea, monitorizarea, in-memory si securitatea avansata.

DataStax ofera suport pentru diferite tipuri de aplicatii de business, inclusiv pentru cele tranzactionale, analitice, translytical, analiza predictiva si altele. Recenta lansata versiune DSE 5.0 mai dispune de capabilitati multimodel, cu suport pentru graph data si JSON.
In topul scenariilor de utilizare ale Cassandra sunt incluse detectarea fraudelor, optimizarea cataloagele de produse, personalizarea de consum, motoare de recomandare si aplicatiile Internet of Things (IoT).
Peste 500 de companii la nivel global, precum Netflix, Safeway, ING, Adobe, Intuit, Target sau eBay, folosesc in prezent solutiile DataStax.
Evaluarea din studiul „Forrester Wave: Big Data NoSQL” a fost facuta pe baza a 26 de criterii, care au fost impartite in trei mari categorii – oferta actuala, strategia si prezenta pe piata. Evaluarea produselor a fost facuta in iunie 2016, dupa ce, in martie, au fost intervievati 3.343 de lideri care se ocupa de tehnologie in companii mari din Australia, Marea Britanie, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Noua Zeelanda si SUA.

In Romania, DataStax este reprezentata prin Relevance Management, companie specializata in implementarea de solutii Business Intelligence, DWH, Big Data si alte aplicatii personalizate. Misiunea Relevance este de a sprijini companiile sa isi implementeze un sistem optim de management al datelor si de luare a deciziilor.
Peste 100 de companii din industrii diverse de la retail si productie pana la materiale de constructii, servicii medicale si banking beneficiaza de experienta echipei Relevance in dezvoltarea de proiecte complexe de business intelligence si data management. Printre companiile care au ales Relevance se regasesc nume precum Albalact, Raiffeisen Bank, Regina Maria, Automobile Bavaria, CrisTim, Electroprecizia, Saint Gobain, Cyrom, Casa Pane, Up Romania, Comfert, Danone sau ING Bank Romania.


Descarca gratuit raportul


 
captcha