Cu ce vine nou Qlik Sense in iunie?

Qlik lanseaza versiunea Qlik Sense June 2018 si vine cu noutati atractive vizual si functional. Iata cateva dintre cele mai interesante:

  • Insight Advisor
  • Self-service accelerat
  • Design extins cu functie scroll
  • Accesibilitate extinsa
  • Noi conectori disponibili

Insight Advisor

Bazata pe un algoritm numit Qlik Cognitive Engine, Insight Advisior este o capabilitate de tip AI (artificial intelligence) care analizeaza datele pe care le ai incarcate in aplicatie si genereaza automat o suita de vizualizari potrivite (grafice, tabele) pentru datele tale. Selectezi cele mai interesante vizualizari si le adaugi imediat la dashboard-ul tau, printr-o singura apasare de buton.
E simplu si rapid, cel putin pentru date care au nume de campuri in engleza. Ramane de vazut insa cat de utila va fi aceasta functionalitate noua pentru bazele de date care au denumiri de campuri de date in limba romana.

Self-service accelerat

Qlik Sense June 2018 are acum si recomandari pentru obiectele pe care le creezi. Odata ce ai facut un grafic, Qlik iti sugereaza si alte variante de vizualizare a acelor date, ca sa o alegi pe cea mai relevanta dintre ele.

Design extins

Qlik avea pana acum un ecran fix, impartit intr-un numar de casute astfel incat aplicatiile Qlik sa fie responsive si sa arate bine pe orice rezolutie ar avea utilizatorul. Cu versiunea de iunie, Qlik iti permite sa ai ecrane in „scroll mode”. In acest fel poti sa adaugi mai multe elemente pe o pagina, pe verticala, pe care apoi o derulezi pentru vizualizare.
In plus, poti redimensiona numarul de patretele (grid-ul) al paginii pentru a permite o mai buna asezare a obiectelor si un design personalizat.

Accesibilitate extinsa

Vrei sa auzi cum citeste Qlik graficele de pe ecran? Acum se poate. Incearca sa vezi cum e.
Alte elemente de accesibilitate sunt schimbarea graficelor in tabele ca sa poti vedea numerele exacte, dar si posibilitatea de a naviga in tabele direct de la tastatura.

Conectori Noi:

Noi conectori sunt disponibili in Qlik:
• MongoDB: perminte acces direct la MongoDB, baza de date NoSQL;
• Apache Phoenix: pentru acces direct la bazele de date structurate;
• Apache Drill: pentru acces direct la bazele de date NoSQL;
• Apache Spark acces direct la Apache Hadoop/Sparkdistributions folosind SQL si HiveQL;
• PrestoDB Connector: permite conexiuni care interogheaza toate bazele de date dintr-un mediu configurat cu Presto.

Iata un scurt video cu noutatile Qlik Sense prezentate de catre Michael Tarallo, Senior Technical Product Marketing Manager, Qlik.

Apasa butonul de share daca stii oameni care s-ar bucura sa citeasca acest articol.