Ce însemnă să iei decizii?

Ce înseamnă să iei decizii?


Flexibilitatea operațională, abilitatea de a ”citi” datele în mod corect, abilitatea de a reînvăța și dezînvăța procese și moduri de a face business – acestea sunt câteva dintre abilitățile viitorului nu foarte îndepărtat, după cum subliniam în articolele precedente.

Aceste abilități devin resurse-cheie pentru a ține pasul cu schimbările din ce în ce mai accelerate care se întâmplă în piață, fie ea locală ori globală și a lua deciziile corecte în contextul dat.

Dar ce înseamnă să iei decizii?

Pentru început, pentru a ajunge la decizii – corecte, potrivite, la timp, eficiente sau mărețe – în viață sau în afaceri este nevoie de un “mic secret”, un ingredient ce se bazează, de asemenea, pe îmbinarea a trei factori importanți ce se corelează cu cele de mai sus:

1. Gândirea sistematică

Principiul al III-lea al mecanicii (legea a 3-a a lui Newton) – fiecare acțiune are întotdeauna ca echivalent o reacție opusă, egală. Pornind de la acest concept, echilibrul ar trebui să depășească granițele fizicii și să fie prezent în viețile noastre. Astfel, gândirea sistematică ajută la construirea unor perspective echilibrate pe termen lung și scurt. Mai exact, fiecare acțiune generează anumite consecințe și ar fi eficient să fie gândite aceste potențiale consecințe și impactul lor asupra organizației. Ceea ce se face mult mai ușor cu ajutorul unor volume mari de date, corelate corect.

2. Alinierea la scopurile strategice

Valoarea unei decizii trebuie să se alinieze la obiectivele strategice pentru a obține rezultatele dorite. Și pentru a putea măsura impactul.

3. A fi ”data-informed”

Deciziile trebuie să aibă în spate date și dovezi, iar acest lucru trebuie să ia în considerare atât factorii măsurabili, cât și cei care nu pot fi măsurați. Gândiți-vă la lucruri precum moralul, nivelele de încredere, relațiile în muncă și în viață. Trebuie folosite datele tangibile împreună cu cunoașterea acestor elemente intangibile pentru a lua deciziile potrivite.

Iată cum un framework eficient, coerent și corect, alături de Data Literacy și Business Intelligence, pot construi un viitor durabil, bazat pe sisteme, structuri și procese care să asigure mixul potrivit între oameni și tehnologie.

În plus, tot acest framework răspunde unei nevoi tot mai presante de a înțelege corect contextul în care business-ul operează și cum putem folosi datele pentru a crea un context în care business-ul să performeze continuu.

Noi credem că poveștile de succes se construiesc cu decizii care țin cont de context. De aceea, prin management de date, analiză și raportare, te ajutăm să înțelegi contextul tău de business, astfel încât să găsești soluții pentru fiecare provocare.

Îți punem la dispoziție soluții pentru a înțelege corect și complet contextul de business în care te afli, astfel încât să iei decizii care să contribuie pozitiv la performanța ta și a companiei.

Îți suntem alături în provocările de business atât cu instrumente, cât și cu expertiză.