Augmented Intelligence – eficienta datelor bazate pe inteligenta artificiala

Augmented Intelligence - eficiența datelor bazate pe inteligența artificială

”Până în 2023, 40% din echipele din zona de infrastructură și operațiuni vor folosi soluții de automatizare bazate pe augmented intelligence în companii, rezultând o productivitate IT crescută”, anunță studiile Gartner, amintind încă o dată importanța de a pregăti din timp procesele necesare pentru a folosi puterea combinată a datelor și soluțiilor bazate pe inteligență artificială, în cadrul organizației.

În plus, analiștii Gartner subliniază importanța de a folosi tehnologii agile și metode simplificate în IT, tocmai pentru a crește relevanța unor astfel de procese (bazate pe machine learning și automatizare).
Soluția? Inteligența artificială (AI) ca Augmented Intelligence, după cum o arată și tendințele pieței de business intelligence și nu numai.

Compania Qlik, partenerul nostru de lungă durată, a integrat deja în Qlik Sense aceste funcționalități și continuă să inoveze pentru a ține pasul cu schimbările rapide din domeniu.

Bineînțeles, provocarea principală rămâne crearea unui ansamblu coerent ce adună toate tipurile de date (despre companie, clienți, parteneri, produse etc.) și obținerea acelor informații relevante pentru a avea o viziune de business corectă și a lua cele mai bune decizii.

De ce Augmented Intelligence?
“Deși prescurtarea este identică, conceptele sunt ușor diferite. AI, înțeles ca inteligență artificială (Artificial Intelligence), țintește utilizarea tehnologiei pentru a înlocui oamenii in anumite activități. În schimb, AI înțeles ca Augmented Intelligence înseamnă utilizarea inteligenței artificiale pentru a amplifica inteligența oamenilor, mai degrabă decât înlocuirea ei”, punctează Ionuț Toader, CEO și cofondator Relevance.
”Qlik a reușit să dezvolte o tehnologie asociativă unică, Qlik Associative Engine, ce identifică în mod unic valorile datelor care nu au legătură cu selecțiile sau întrebările unui utilizator. Motorul cognitiv poate analiza acum aceste valori în mod independent, dezvăluind perspective semnificative care altfel ar fi trecute cu vederea.”, adaugă cofondatorul Relevance.

Totodată, Qlik Sense este exemplul perfect de mix al intuiției umane și puterii mașinilor cognitive, pentru a simplifica gestiunea, analiza și vizualizarea volumelor mari de date, crescând posibilitatea de a face corelații noi, a obține insight-uri potrivite și a genera automat noi grafice și rapoarte în funcție de experiența de utilizare din platformă.

Prin Qlik Sense, utilizatorii au o rată mai mare de eliminare a blocajelor din tot procesul de gestionare a datelor, de la colectarea datelor la pregătirea acestora și prezentarea rezultatelor contextuale tuturor utilizatorilor.

AI și BI
Prin automatizarea și puterea de procesare obținută prin integrarea inteligenței artificiale, utilizatorii sunt susținuți în luarea unor decizii rapide, scăzând timpii necesari procesării datelor, ceea ce are un impact major la nivel de profitabilitate, dar și în ceea ce privește eficientizarea proceselor organizaționale.

Așadar, dacă doresti să câștigi într-o piață extrem de competitivă, îți recomandăm să folosești absolut toate datele relevante din cadrul afacerii, în mod eficient, folosindu-te de soluții ce integrează augmented intelligence pentru BI și nu numai.

Ca într-o cursă de Formula 1
Imaginează-ți compania ca o mașină cu 80.000 de piese, asamblate de 2.000 de producători diferiți, care lucrează împreună ca o echipă. O fracțiune de secundă poate face diferența între locurile de pe podium și restul topului. Atât în curse, cât și în business acest lucru este posibil datorită nivelului de inovație și evoluției constante a instrumentelor de analiză a datelor.
La Relevance, noi credem în combinația dintre oameni și tehnologie. Folosită corect, tehnologia devine un catalizator al creșterii performanței unei companii.

Însă tehnologia nu înseamnă eliminarea oamenilor din procesele de business, ci mai degrabă amplificarea inteligenței umane. Folosind Augmented Intelligence, oamenii vor debloca perspective ce nu erau posibile până acum, pentru business-ul lor.

Dacă vrei să afli mai multe despre puterea datelor în compania ta, contactează-ne aici.

*Sursă Gartner https://www.gartner.com/smarterwithgartner/gartner-predicts-the-future-of-ai-technologies/


Continuăm să fim alături de tine în proiectele de Business Intelligence și Data Management.
Rămâi alături de noi: