Solutii de Big Data


Relevance propune o solutie Big Data care sa ofere un cadru ideal pentru a raspunde necesitatilor companiilor. Am ales parteneriatul cu DataStax, companie lider pentru baze de date NoSQL ce a dezvoltat DataStax Enterprise – cea mai rapida si scalabila platforma distribuita construita in jurul Apache Cassandra.

Solutii Big Data

Cassandra este o baza de date distribuita, always-on, adica foloseste mai multe servere, chiar de pe mai multe continente, si este rezistenta la caderi ale retelei si serverelor fara ca aplicatiile care folosesc bazele de date sa fie afectate si sa aiba timpi de nefunctionare. Solutiile bazate pe Cassandra sunt scalabile liniar, adaptandu-se rapid atunci cand aplicatiile au succes si cunosc o crestere mare a gradului de utilizare.

In suita DataStax Enterprise se regasesc si solutiile DSE Search pentru cautare si indexare real-time, DSE Analytics bazata pe Apache Spark pentru agregare si analiza de date. De mentionat ar fi si partea de securitate si monitorizare a solutiei DataStax Enterprise, dar si DSE Graph care e o platforma de lucru multi-model pentru modele de date graph, key-value, JSON/Document, tabular, care faciliteaza dezvoltarea unei solutii Big Data.

Prin urmare, fie ca discutam de solutii Big Data pentru intelegerea consumatorilor, de procesare si analiza in timp real a datelor, de crearea unei experiente personalizate pentru consumatori, de analiza a riscului de frauda sau doar de stocare si analiza a volumelor mari de date, DataStax este o solutie rapida, sigura si scalabila.


De ce DatataStax?


Studiile recente ale unor mari companii de research precum Gartner sau Forrester plaseaza solutia DataStax Enterprise intre liderii la nivel global pe segmentul sau de activitate. Printre lucrurile care caracterizeaza DataStax si Cassandra sunt tehnologia de baze de date distribuite, completa si simpla la nivel operational, cu o arhitectura unica de tip always-on, timpul de raspuns foarte mic la interogari pe volume mari de date si scalabilitatea.


Apache Cassandra si DataStax


Open Source
Apache Cassandra

Arhitectura „Always on”
Spre deosebire de bazele de date NoSQL si RDBMS master/slave, arhitectura Cassandra este No Master, ceea ce se traduce in disponibilitatea permanenta pentru aplicatiile business critice, care nu trebuie sa se opreasca niciodata.

Distributie maxima de date
Standardul de aur in centrele multi-data si replicarea in Cloud furnizeaza capabilitati reale de scriere/ citire oriunde, lasandu-te sa duci cu usurinta datele acolo unde e nevoie, oriunde in lume.

Performanta ce scaleaza liniar si rapid
Permite timpi de raspuns de milisecunde datorita scalabilitatii liniare (se dubleaza viteza de scriere/citire cu 2 noduri, creste de 4 ori cu patru noduri si tot asa), livrand astfel viteza pe care clientii o asteapta.

Scalabilitate elastica
Adauga cu usurinta capacitati online pentru a fi potrivit mai multi clienti si mai multe date, atunci cand ai nevoie.

Model de date flexibil
Gestioneaza cu usurinta formate de date moderne – structurate, semi-structurate si nestructurate – care sunt baza aplicatiilor web si mobile din zilele noastre. De asemenea, se adapteaza dinamic la schimbari in structurile de date pe masura ce datele evolueaza.

Simplitate in operatiuni si dezvoltare
Avand in vedere ca toate nodurile dintr-un grup (cluster) sunt identice, nu exista niveluri software complexe de gestionat, deci atributiile administrative sunt mult simplificate. In plus, Cassandra Query Language (CQL) arata si actioneaza asemanator cu SQL, ceea ce face ca trecerea de la orice RDBMS la Cassandra sa fie foarte usoara.

Production-Certified
DataStax

Model comercial de dezvoltare si versionare
Modelul de versionare open source Cassandra este realizat in intregime in spiritul open source, ceea ce presupune lansarea multor versiuni noi ce contin in mod constant caracteristici noi si corectii de erori. Varianta Production-Certified Cassandra este, in schimb, gestionata similar cu un software comercial, insemnand ca se pune accent pe stabilitate garantata si disponibilitate completa, incluzand aici actualizari certificat, suport pe termen lung, politici de retragere a vechilor versiuni si altele.

Certificare totala pentru productie
Production-Certified Cassandra este unica versiune de Cassandra certificata pentru mediile de productie prin intermediul programului de certificare DataStax, care include testarea pentru garantarea calitatii, scalabilitatii si a performantei (pana la 1000 de noduri pe Amazon si Google), certificarea platformei, certificarea eco-sistemului Cassandra, validarea pentru lucrul cu alte software-uri si cod sub semnatura digitala.

Actualizari certificate ale software-ului
Doar versiunile Production-Certified Cassandra primesc actualizari certificate ale software-ului, care includ portarea remedierilor de probleme si catre versiunile anterioare ale Production-Certified Cassandra.

Remedieri rapide
Atunci cand in versiunea Production-Certified Cassandra apar erori care duc la intreruperi in procesul de productie sau probleme grave de performanta, DataStax furnizeaza remedieri rapide care readuc aplicatia online.

Suport dupa retragerea vechilor versiuni
Clientii Production-Certified Cassandra primesc suport comercial pe toata durata de viata a software-ului, ceea ce inseamna atat actualizare certificate, cat si suport din partea expertilor pentru versiunile anterioare ale Production-Certified Cassandra care sunt inca in productie.


ResurseHai sa vorbim!


Vrei sa afli mai multe detalii despre Big Data sau sa testezi solutii Big Data la tine in companie, pe un caz existent?
Lasa-ne mesajul tau la marketing@relevance.ro sau suna-ne direct la 0756 099 946 sau 0723 507 060. Iti raspundem cu placere.