Data WareHouse (DWH)

Solutiile Data WareHouse au aparut din necesitatea oamenilor de business de a avea rapoarte de activitate si pentru analiza datelor. In majoritatea companiilor exista mai multe aplicatii software care deservesc diverse zone de business, producand numeroase date. Si desi fiecare din aplicatii are module de raportare, utilizatorilor nu sunt suficiente aceste informatii standard – ei au nevoie sa puna impreuna datele din mai multe sisteme (de exemplu ERP si CRM) pentru a le analiza.

O solutie DWH preia datele brute din diversele baze de date ale unei companii, le prelucreaza si apoi le stocheaza sub o noua forma, mai apropiata de necesitatile oamenilor de business.

Cu o experienta de peste 15 ani in construirea de solutii de analiza si raportare, Relevance are capacitatea de a implementa solutii DWH si Business Intelligence care sa corespunda nevoii de informatie utila, livrata rapid catre decidenti. Fie ca detineti deja o solutie DWH si doriti sa o imbunatatiti, fie ca doriti sa construiti de la zero o solutie DWH, va puteti baza pe profesionalismul echipei Relevance.

Studiu de caz

Solutiile DWH mentin o copie a informatiilor din sistemele sursa tranzactionale. Aceasta complexitate arhitecturala ofera beneficii precum:

  • Integreaza date din mai multe surse intr-o singura baza de date, astfel incat un singur motor de interogare poate fi folosit pentru a obtine datele necesare.
  • Rezolva problema blocarii bazelor de date tranzactionale, care apare atunci cand se fac interogari de date ce dureaza foarte mult.
  • Pastreaza o istorie a datelor, chiar daca in sistemele tranzactionale acest lucru nu se intampla.
  • Imbunatateste calitatea datelor prin faptul ca datele sunt tratate/procesate unitar, se pot identifica erorile in date si chiar corecta.
  • Imbunatateste timpul de acces la date chiar si pentru interogari complexe, fara ca acest lucru sa aiba un impact negativ asupra sistemelor operationale.
  • Rearanjeaza datele in asa fel incat sa fie utile pentru utilizatorii de business.